SWO Hero

Veel gestelde vragen

Wanneer ben ik een startende ondernemer

Als startende ondernemer kun je bij de SWO* in aanmerking te komen voor een huurkorting voor een bepaalde tijd op de kale huur van een bedrijfsunit.

Je moet dan minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen:

1. Je bedrijf mag niet ouder zijn dan 5 jaar
2. Je moet ingeschreven zijn bij de KVK

 *De SWO is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk en ontvangt geen subsidies van de overheid of gemeente. De starterskortingen worden gesubsidieerd door de SWO.


Huurkorting voor beginnende ondernemers
Een starter kan in het eerste half jaar voor de meeste units voor een korting van 50 % op de kale huurin aanmerking komen, de tweede helft van het jaar voor 25 % en begint pas in het tweede jaar het volledige huur bedrag te betalen.

Niet op alle locaties wordt er een starterskorting gegeven. Wanneer er een starterskorting op een bedrijfsunit zit, is dit aangegeven bij het actuele aanbod


Wanneer kan ik een aangeboden ruimte bezichtigen

Voor een vrijblijvende bezichtiging van de aangeboden ruimtes kun je op de volgende tijdstippen bellen met de  beheerder van de panden: 
ma. tot do. 9.00 - 16.00; vr. 9.00 - 12.00 uur. 
Tel. 071 513 82 67


Kan ik op de hoogte gehouden worden van vrijgekomen ruimtes

Door jezelf in te schrijven bij de SWO kun je op de hoogte gehouden worden over welke units waar en wanneer zijn vrijgekomen.  


Waar kan ik me inschrijven

Inschrijven kan uitsluitend online.

Je kunt je inschrijven als ondernemer of als kunstenaar. In Haagweg 4 zijn ateliers beschikbaar voor kunstenaar. Om als kunstenaar in aanmerking te komen voor een atelier gelden er een aantal regels.

Voor ondernemers klik hier.

Voor kunstenaars klik hier


Ik ben geen starter maar wil toch graag huren

Indien er geen startende ondernemers zijn die zich voor een unit inschrijven is er de mogelijkheid om een ruimte bij ons te huren. Neem contact op met één van onze medewerkers op telefoonnummer 071 513 82 67. 


 Uitbreiding ruimte voor een zittende ondernemer

Wanneer een zittende ondernemer meer ruimte nodig heeft kan hij in indien mogelijk doorschuiven naar een ruimere werkplek.

Ziitende ondernemers kunnen ook, in het kader van een stimuleringsregeling binnen de SWO, in aanmerking komen voor een gereduceerde huur prijs bij uitbreiding binnen één van onze panden. 


 Gratis Flexwerkplekken

Waarom gratis flexwerkplekken?
De SWO is een stichting die startende ondernemers faciliteert door o.a. huurkortingen, aanbod van kleine units, atlierruimtes voor kunstenaars en korte contracten. Daarnaast willen we ook dat de ondernemer die op dit moment nog geen eigen ruimte kan betalen of graag met anderen wil netwerken een plek heeft bij de SWO.

Lees hier meer over onze flexplekken 


Help... er zit al een optie op de unit die ik wil huren, heb ik nog een kans als ik me ook inschrijf voor deze unit?

Wanneer je ziet dat er een optie is genomen op een unit wil dit nog niet zeggen dat de ruimte al is toegewezen. Naast dat de aankomende huurder de ruimte veelal nog komt bezichtigen, kijken wij ook of je de geschikte kandidaat bent voor de ruimte die je wilt huren. Wanneer het soort onderneming beter in een andere locatie past nemen wij dit ook mee in onze toewijzing.

Het verloop ligt ongeveer op 25% per jaar. Veel starters groeien door naar ander ruimte. Schrijf je in om op de hoogte te blijven van ons actueel aanbod. Overleg met onze verhuurmakelaar wanneer je interesse hebt in een ruiimte in één van onze bedrijfsverzamelgebouwen als er op dit moment niets vrij is. We kunnen je altijd op een wachtlijst zetten en zullen je dan als eerste benaderen voordat we een unit online zetten.


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Bellen gaat het snelst (071 513 82 67) maar je kunt ons ook mailen.

Mail je vraag naar  info@werkenonderneming.nl