Stichting werk en onderneming

'We beseften al snel dat een werkplek alléén niet voldoende is'

Gratis flexwerken bij de SWO in Leiden

Voor starters is het vinden van een passende en vooral betaalbare bedrijfsruimte een tijdrovende uitdaging. Stichting Werk en Onderneming (SWO) biedt dan uitkomst: SWO verhuurt al jaren kantoorunits, werkplaatsen en ruimten voor ambachtelijke bedrijven aan (door-)startende ondernemers in Leiden. Aantrekkelijke

huurcondities en kortlopende contracten zijn ideaal voor beginnende ondernemers, zo blijkt uit de ervaringen.

 

Arie Feij, directeur SWO: “We merkten dat er voor ZZP'ers naast bedrijfsunits een grote behoefte is aan een flexibele werkplekken. Ook neemt de vraag toe naar betaalbare, representatieve ruimten waar je klanten kunt ontvangen voor een bespreking of presentatie”.

 

De SWO heeft deze signalen opgepakt en multifunctionele ruimten gecreëerd die per dagdeel te huur zijn. Daarnaast zijn er flexwerkplekken gerealiseerd waar ondernemers gratis plaats kunnen nemen.Feij: “We beseften al snel dat een werkplek alleen niet voldoende is. Veel ZZPérs hebben behoefte aan verbinding met andere ondernemers. Men zoekt continuïteit, een klankbord, kennisuitwisseling en de mogelijkheid om samen te werken”

 

GANGMAKERIJ

Om daarin te faciliteren heeft de SWO de Stichting Gangmakerij binnengehaald om de hosting van de flexwerkruimte te verzorgen. Hun uitgangspunt ‘Ondernemen doe je nooit alleen, maar altijd samen’ sluit naadloos aan bij wat de SWO met deze flexwerkplekken voor ogen staat.

Jorg Rozier en Patrick Quinayas van reclamebureau Jim Roses zijn ondernemers en aangesloten bij de Gangmakerij. Rozier: “Wij komen hier, op de Framboos, niet alleen om te flexwerken maar ook om de samenwerking te zoeken met andere ondernemers.”Quinayas: “Voor ons zijn deze flexwerkplekken een echte uitkomst. Als reclamebureau is het essentieel om in een representatieve ruimte te werken.”

 

Jorg Rozier- Arie Feij - Patrick

 

Vooral de flexibiliteit wordt gewaardeerd. Niekie Doornbosch, host Gangmakerij: “De flexibele manier van netwerken kost vrijwel geen instap moeite kost en kan toch een ongelofelijk rendement opleveren. Ook wanneer je, zoals ik, nog oriënterende bent op het ondernemerschap is dit de perfecte startplaats!”

Rozier: “Bij de SWO zijn behulpzaam, denken met ons mee en faciliteren ons. Wij weten net als elke andere startende onderneming dat de beginfase heel moeilijk kan zijn, maar door de mogelijkheid om samen te werken sta je toch steviger.”